Európa prémium autó márkái egy kézből

06 20 530 8084 Hívja vezető tanácsadónkat hétköznapokon 9-18 óráig! Fundamenta belépés Ajánlatkérés HU

Az Aston Martin és Red Bull házasság első gyermeke

2016-07-14

Nem indult eseménytelenül az év, hiszen a Forma1 kezdete után nemsokkal már robbant is az első bombahír az Aston Martin és Red Bull együttműködésével!

A Red Bull többszörös konstruktőri világbajnokként futamról futamra bizonyítja rátermettségét, azonban a neves osztrák istálló az Aston Martin érkezésével újabb területre lépett be, együttműködésüknek pedig már meg is érkezett az első gyümölcse, az Aston Martin AM-RB 001-es!

Az Aston Martin AM-RB 001-es projektért a patinás brit márka kreatív igazgatója Marek Reichman, valamint az az Adrian Newey felelt, aki már Mika Hakkinen-nek, Nigel Mansell-nek és Sebastian Vettelnek is világbajnok autót épített.

Az új hiperautó az utcán és a pályán is hozza a Forma1 színvonalat, hiszen 900 lóerős V12-es erőforrásával, és kevesebb mind 1 tonnás súlyával mindössze 2 másodperc alatt gyorsul fel 100km/órás sebességre, mellyel a királykategóriában is minden probléma nélkül helytállna.

A speciálisan az autóhoz létrehozott váltó mellett az autó formatervezése is teljesen egyedülálló, amely jelentős leszorítóerőhöz és tapadáshoz segíti hozzá az újdonságot.

A különleges együttműködésből azonban mindössze 100 modell fog kikerülni, melyet közel 2 millió fontos áron értékesítenek majd 2018-tól kezdődően.

Forrás: http://www.autoexpress.co.uk


Szóljon hozzá Ön is!