Európa prémium autó márkái egy kézből

06 20 530 8084 Hívja vezető tanácsadónkat hétköznapokon 9-18 óráig! Fundamenta belépés Ajánlatkérés HU

Audi Prologue Allroad

2015-04-23

Számos újdonsággal jelentkeztek a patinás autógyártók a 16. Sanghaji autó szalon alkalmával, köztük az Audi legújabb tanulmányautójával, a Prologue Allroaddal. A futurisztikus és robusztus formavilágú 724 lóerős elektromos hibrid autó a Geneva autószalonon bemutatott Prologue Avant tanulmányautó továbbfejlesztett változata.

A most leleplezett tanulmány elsődleges célja, hogy a soron következő évtized Audi modelljeiből adjon ízelítőt, melynek természetesen része a már védjegynek számító trapéz hűtőrács, a hátranyúló fényszórók és a kecsesebb, ívelt formavilág.

A tanulmányautót Marc Lichte, az Audi újonnan kinevezett vezető formatervezője álmodta meg, akinek célja, hogy letegye a névjegyét a soron következő Audi modellekkel. A Prologue Allroad 185 milliméterrel hosszabb, mint a jelenlegi A6 allroad, utalva a következő nagyméretű generációra, amely a Mercedes CLS style A7-nek jelenthet majd ellenfelet.

A motorháztető alatt a legújabb RS6-ból származó 4 literes dupla turbófeltöltős V8-as motor rejtőzik, amely 598 lóerő leadására képes, amely teljesítmény az elektromos motorral kiegészülve 724 lóerőre duzzad. Erőben és fejlettségben tehát nincs hiány, hiszen a 100 km/órás sebességet mindössze 3,5 másodperc alatt éri el úgy, hogy a szén-dioxid kibocsájtás mindössze 56g/km.

Reméljük, hogy a nem is olyan távoli jövőben már az utakon találkozhatunk a Prologue Allroad immáron végleges változatával.

Forrás: http://www.autocar.co.uk/
Fotó: carpixel.net


Szóljon hozzá Ön is!