Európa prémium autó márkái egy kézből

06 20 530 8084 Hívja vezető tanácsadónkat hétköznapokon 9-18 óráig! Fundamenta belépés Ajánlatkérés HU

Autóvásárlás külföldről

2015-04-21

Az elmúlt két évben régóta nem tapasztalt lendületet kapott a használt autó piac a megnövekedett kereslet miatt. A legfrissebb értékesítési adatok alapján azonban e tendencia némileg vesztett eddigi lendületéből 2015 első negyedévében, mivel kevesebb, az utánpótlást biztosító új járművet adtak el a tavalyi évhez képest, a piacon fellelhető jármű kínálat átlagára pedig jelentősen csökkent emelkedő átlagéletkoruk miatt.

Azt azonban érdemes szem előtt tartani, hogy az autóvásárlásnak még mindig ez az egyik legkifizetődőbb és legköltséghatékonyabb módja, főleg ha külföldi autó beszerzésről van szó. Különösen igaz ez a prémium minőségű gépjárművek esetén, hiszen az e kategóriába sorolható járművek nem csak tartósabbak, egyedibbek, megbízhatóbbak, értékállóbbak, de sok esetben még gyári garanciával is rendelkeznek, ha körültekintően, és megfelelő forrásból kerülnek beszerzésre. Használt autó vásárlásnál tehát jogosan merül fel a legfontosabb kérdés:

Külföldről, vagy a hazai kínálatból szerezzük be használt gépjárművünket?

Sok esetben a hazai piac kínálat böngészésével kezdünk, ha használt autó beszerzésén gondolkodunk. Természetes jelenség ez, hiszen elsőként a legközelebb elérhető opciókat tekintjük meg annak reményében, hogy a könnyebb utat választjuk nem csak az adminisztráció és annak költségei, de a vásárlás helyszínének szempontból is.

Ez azonban már sok esetben nem így van, hiszen ma már számtalan olyan lehetőség és cég van jelen a piacon, amely külföldről történő autóvásárlás esetén nem csak átvállalja az adminisztrációs költségeket és kötelességeket, de be is hozza egyéni igény szerint a kiszemelt prémium gépjárművet egy jóval nagyobb és változatosabb kínálatot nyújtó piacról. Jelentős eltérés van a hazai és a külföldi kínálat között, hiszen külföldön nagyobb választékban, és több olyan típus közül válogathatunk kedvünk szerint, melyeket itthon kisebb valószínűséggel, vagy jóval drágábban szerezhetünk meg.

Más utak, más bánásmód.

Meghatározó a gépjármű állapota. A hazai és a külföldi útviszonyok között óriási különbség tapasztalható nem is beszélve a precízebb és gyakoribb szervizelési szokásokról és háttérről. Érezhető az állapotbéli differencia egy prémium autó esetében, ha 2 évet a hazai utakon, vagy a külföldi, jóval fejlettebb sztrádákon tölt eltérő viszonyok és bánásmód mellett.

Akár hazai, akár külföldi, megbízható legyen!

Egy prémium autó vásárlása jelentős anyagi döntés, és még ha prémium autóról is van szó, kellően körültekintőnek kell lennünk a kiszemelt gépjármű hátterét és származását illetően. Mind a hazai, mind pedig a külföldi használt autó vásárlásakor elengedhetetlen a szervizadatok lekérdezése, és a valós futásteljesítmény ellenőrzése, azonban a külföldről behozott fiatal prémium használt autók sok esetben már ellenőrzöttek, és gyári garanciával rendelkeznek, amennyiben megfelelő partneren keresztül történik annak beszerzése.

Növekvő, ám lassuló kereslet.

Nem mehetünk el természetesen a folyamatosan változó piac mellett. 2014 első negyedévéhez képest az eladott használt autók mennyisége 8%-al bővült, a tulajdonost váltó gépjárművek száma pedig az év hátralévő részben meghaladhatja a tavalyi mennyiséget, a kisebb visszaesés ellenére is. Bár a növekedési ütem már nem lesz olyan jelentős, mint az elmúlt években, a 300 Ft alatti euró árfolyam, és a növekvő átlagéletkorú kínálat miatt árcsökkenés várható a piacon következő időszakban. E változások kedveznek a külföldi autó behozatalnak is, melynél mindig meghatározó az árelőny, amely sok esetben 10-15% között mozoghat. Jól jelzi a külföldi használt autókban rejlő lehetőségeket és vele együtt a növekvő keresletet, hogy 2014-ben közel 100 000 használt gépjármű került a hazánkba magyar tulajdonosaihoz.

Mindez azonban nem garantálja az abszolút sikert. Sosem hangsúlyozható eléggé annak fontossága, hogy kin keresztül, és milyen módon jutunk hozzá külföldről származó autónkhoz, hiszen korábban számos esetben tűnt el az addig pozitívumot jelentő árelőny a forgalomba helyezés költségei miatt, mint a regisztrációs adó, eredet vagy műszaki vizsga.

A piacon végbemenő számos változások miatt a külföldről történő autóbehozatal immáron biztonságos, költséghatékony és megfontolt döntés lehet, ha körültekintőek vagyunk, és megfelelő szakmai partnerhez fordulunk segítségért. Azon cégek, mint a prémiumautók.hu, már nem csak megkeresi a megfelelő járművet ügyfelei igényei szerint, de leellenőrzi annak hátterét, és állja az összes felmerülő adminisztrációs költséget, amely eddig az árelőny kárára vált.

Fotó: wallarthd.comautoevolution.com


Szóljon hozzá Ön is!