Európa prémium autó márkái egy kézből

06 20 530 8084 Hívja vezető tanácsadónkat hétköznapokon 9-18 óráig! Fundamenta belépés Ajánlatkérés HU

Bemutatták a Tesla Model X-et!

2015-10-11

Hónapok óta érkeztek már hírek a Tesla következő nagy dobásáról, a Tesla Model X-ről, amely a Model S nyomdokain haladva újabb sikerekre hivatott.

A nagy debütálásra a Kaliforniai Los Angelesben került sor, melynek alkalmával bemutatkozott a Tesla Model X, mellyel az

A Tesla Model X teljes mértékben elektromos autó, összkerékmeghajtással, rendkívül tágas utastérrel, mely 7 ülésével a család minden igényeit is kielégíti. Utóbbiak mellett azonban váratlan újdonságokra is fény derült a bemutató során, hiszen az új Tesla Model X-ben egy biofegyverek ellen védelmet nyújtó funkció is helyet kapott. Az utastér a fentiek mellett a már Tesla védjegynek számító 17 hüvelykes érintő képernyőnek is helyet biztosít. 

A Tesla Model X nagy figyelmet fordít a biztonságra is, hiszen amellett, hogy 5 csillagot ért el az Euro NCAP töréstesztjén, ebben a modellben debütált először az aktív ütközés megelőző funkció, melynek köszönhetően az autó automatikusan korrigál, ha szenzoraival ütközés közeli helyzetet észlel. A biztonság mellett a környezetéhez is remekül alkalmazkodik az elektromos újdonság, hiszen parkoláskor a hátsó ajtók nem oldal irányba, hanem szárnyszerűen nyílnak ki. 

A Tesla Model X teljesítménye magáért beszél. Jelentős méretei ellenére a 762 lóerős erőforrásnak köszönhetően mindössze 3.2 másodperc alatt gyorsul 100km/órás sebességre, mellyel olyan nagy neveket utasít maga mögé mint a Porsche Cayenne Turbo S.  

A Tesla 55.000db autó értékesítését tervezi 2015-ben, amely az újdonság képességeit látva nem tűnik elképzelhetetlennek.

Forrás és képek: http://www.autoexpress.co.uk


Szóljon hozzá Ön is!