Európa prémium autó márkái egy kézből

06 20 530 8084 Hívja vezető tanácsadónkat hétköznapokon 9-18 óráig! Fundamenta belépés Ajánlatkérés HU

Érkezik a BMW i8 Roadster

2017-12-06

A Tesla Roadster bemutatása után várható volt, hogy a többi patinás autógyártó is komoly lépésre szánja majd magát, ez alól pedig a BMW sem kivétel.

A BMW I sorozata eddig is méltó módon képviselte a patinás bajor gyártó modern törekvését, amellyel hozzájárul az elektromos autók térnyeréséhez.

E törekvés egyik legszebb példája a BMW i8, amely kívül-belül bemutatja mindazt, ahogy a BMW elképzeli a következő évtizedeteket.

Az impozáns I sorozat zászlóshajója most egy új változattal gazdagodott a BMW i8 Roadster személyében, mely a Lost Angeles-ben idén megrendezésre kerülő autó expón debütált.

A BMW újdonsága mindössze 15 másodperc alatt húzza be a tetőt, az új Z kialakításnak köszönhetően pedig a hátsó lábtér további 100 liter hellyel gazdagodott.

A tető elvesztésével az autó többi elemeinek szilárdságát növelték, ezáltal a BMW i8 Roadster súlya 60kg-al gyarapodott. A súlynövekedés ellenére a teljesítmény javult, hiszen a akkumulátor kapacitás 7,1kWh-ról 11.6kWh-ra duzzadt, míg az elektromos motor teljesítménye 16 lóerővel, 141 lóerőre hízott. A bajorok újdonsága így mindössze 4,6 másodperc alatt éri el a 100km/órás sebességet.

A belső mellett az autó külsöjében is nyomon érhetőek változások, elég ha csak a vadonatúj 20 inch-es alufelnikre gondolunk, melyek elődjeiknél könnyebbek lettek. A vadonatúj lézer fényszóróknak köszönhetően pedig a látótávolság a legsötétebb körülmények között is akár 600 méter is lehet.

Forrás: http://www.autoexpress.co.uk/bmw/i8/93695/bmw-i8-roadster-is-officially-unveiled-alongside-updated-coupe


Szóljon hozzá Ön is!