Európa prémium autó márkái egy kézből

06 20 530 8084 Hívja vezető tanácsadónkat hétköznapokon 9-18 óráig! Fundamenta belépés Ajánlatkérés HU

Itt a vadonatúj Tesla Roadster

2017-11-18

Igazán szerencsésnek érezhetjük magunkat, hiszen olyan technológiai forradalomnak lehetünk szemtanúi, amelyre a történelem során nem nagyon volt még példa. Nincs azonban forradalom vezéregyéniségek nélkül, akik a társadalom különc tagjaiként képesek és akarnak is másképpen gondolkodni, és ami a legfontosabb, álmodni és maradandót alkotni, még ha csak egy Roadster-ről van szó.

Korszakalkotó forradalmárokból pedig akadt bőven az elmúlt évtizedekben, elég, ha csak Steve Jobs-ra, Bill Gates-re vagy Elon Musk-ra gondolunk.

Mindegyikük kivétel nélkül egyéniség, mégis a maguk módján változtatták meg a mindennapjainkat és jövőnket.

Bill Gates azóta már visszavonult, charity tevékenységére fókuszálva, Steve Jobs hosszú küzdelem után alulmaradt a rákkal folytatott harcban, Elon Musk pedig a belsőégésű motor által fűtött világban próbálja a maga zöld forradalmát véghez vinni, némi űrutazással megfűszerezve. 

Ez a még mindig csak 46 éves dél-afrikai úriember egyfajta Tony Stark-ként megmutatta, hogy lehetséges az űrutazás újrahasznosított eszközökkel, ahogy azt is, hogy a Tesla lehet az elkövetkező évtizedek Apple-je.

Innovációból és ambícióból pedig nincs híján a Tesla, amely elsőként ajánlotta fel segítségét a hurrikán súlytotta a területek áramellátásának biztosítására, és építette meg a világ legnagyobb lítiumgyárát ambiciózus terveinek támogatására, amelynek legújabb állomásáról tegnap hullt le a lepel. 

Lassan már hónapok óta lehetett tudni, hogy a Tesla egy teherszállító eszközön dolgozik, amely egy újabb logikus és okos döntés volt a Tesla és SpaceX vezér részéről.

A Tesla Semi Truck megérkezett, amelynek láttán kevesen gondolnánk, hogy egy teherautó ennyire szép és érdekes is lehet.


Az elképesztő módon áramvonalas kamiont minimalista vonalvezetés jellemzi, orrát pedig egy óriási üvegfelület dominálja, amely Elon Musk állítása szerint még egy atomtámadást is kibír Indiana Jones legnagyobb örömére. 

A Tesle Semi Truck 4 elektromos motorjának köszönhetően 5 másodperc alatt gyorsul 100km/órás sebességre, amely rendkívüli a maga nemében, hiszen számos sportautó sem gyorsul ilyen mértékben.


A rendhagyó teljesítmény nagy hatótávval is társul, hiszen a Tesla Semi Truck 500km megtételére képes egyetlen feltöltéssel, az újratöltés pedig mindössze 30 percet vesz igénybe, amely idő alatt egy árufeltöltés is végbemehet egy frissítő kávé mellett. 

A kamionból természetesen nem hiányozhat a már Tesla védjegynek számító automata mód, illetve a sávkövetés sem. 

Lesz rá igény? A bejelentést követően a 2019-ben érkező kamionra már 40 előrendelés érkezett olyan óriás vállalatoktól, mint a Wallmart. A Tesla Semi Truck sikere tehát borítékolható, újabb fejfájást okozva a hagyományos teherszállító gépjármű gyártóknak.

És ha már fejfájásról van szó, a valódi döbbenet meglepetésként érkezett, amint egy gyönyörű vörös roadster gurult le a Tesla Semi Truck szállító platójáról.  A Tesla Roadster egyetlen szóval jellemezve elképesztő. A tető lehúzható, a fékek karbonszálas technológiával készültek, maga az autó pedig négyszemélyes.Az igazi innováció azonban a motorházetető alatt található. A Tesla Roadster meghajtásáért 3db 10.000nm nyomaték leadására képes elektromos motor felel, melyekkel a szuperautó 1.9 másodperc alatt éri el a 100km/órás sebességet, így a Tesla Roadster az első közúti gépjármű, amely képes átlépni a 2 másodperces álomhatárt, alaposan ráverve a Bugatti Veyron-ra. A rendkívüli teljesítményt a megnövelt akkumulátort miatt 1000km-en át élvezhetjük.

Kétség sem fér hozzá, hogy a Tesla Roadster minden idők leggyorsabb közúti autója, 200.000 dolláros árával pedig komoly lépésre fogja kényszeríteni a többi autógyártót, közelebb hozva az Elon Musk által vezetett elektromos autó forradalmat.A Tesla Roadster egy újabb komoly lépés, amellyel a Tesla azzá az innovatív óriássá lép elő az autóiparban, ami az Apple a telekommunikációban. 

 

 

 

     

 

 


Szóljon hozzá Ön is!