Európa prémium autó márkái egy kézből

06 20 530 8084 Hívja vezető tanácsadónkat hétköznapokon 9-18 óráig! Fundamenta belépés Ajánlatkérés HU

A jövőbe lépett a Mercedes is!

2016-10-01

Párizsra figyel most az autós világ, hiszen sorra mutatkoznak be a legnagyobb autógyártók újdonságai, melyek között a Mercedes elektromos terveit is megismerhettük!

Már korábban sejteni lehetett, hogy a Tesla-t és a BMW-t követve a Mercedes hamarosan bemutatja teljes mértékben elektromos meghajtású autóját, a mostani párizsi autószalon alkalmával pedig hivatalosan is megismerhette a közérdemű a Mercedes EQ elektromos koncepció autóját, amely a neves német autógyártó legújabb osztályának irányát határozza meg, és nyitja meg az utat jövőbeli elektromos autói előtt.

A négykerék-meghajtású elektromos SUV használattól függően 420 lóerős teljesítményre is képes, hatótávolsága pedig közel 500 km is lehet. A Mercedes új töltési technológiát is kifejlesztett, amellyel az autó mindössze 5 másodperc alatt készíthető fel 160 km-es távolságra.

A fogyasztás csökkentésének érdekében az autót a lehető legkönnyebbre tervezték meg, köszönhetően a rendkívül ellenálló acél, alumínium és karbonszálas ötvözetnek. A Mercedes erre a célra egy dedikált platformot hozott létre, amely testreszabhatóságának köszönhetően a későbbi akkumulátoros autók alapját biztosíthatja majd.

Az autó belsejében a német gyártó legújabb technológiájával találkozhatunk. A műszarfalat a jelentős méretű érintőkijelző dominálja, míg az üléseken kék LED sorok növelik a komfort érzését.

Az autó külsején egyértelműen fellelhetőek a tipikus Mercedes stílusjegyek, azonban a megszokott hűtőmaszk helyén egy LED felület kap helyet, még különlegesebb megjelenést kölcsönözve a már egyébként is jövőt idéző autónak.

A Mercedes tehát megtette az első lépést, hogy a BMW i osztályának nyomdokaiba lépjen, és történetüket ismerve biztosak lehetünk benne, hogy a tőle megszokott magabiztossággal és profizmussal teszi majd ezt.

Forrás: http://www.autoexpress.co.uk


Szóljon hozzá Ön is!