Európa prémium autó márkái egy kézből

06 20 530 8084 Hívja vezető tanácsadónkat hétköznapokon 9-18 óráig! Fundamenta belépés Ajánlatkérés HU

Izgalmas információk a Porsche Mission E-ről!

2016-08-04

Új izgalmas területre lép be a Porsche, ahol biztosan felkavarja majd az elektromos állóvizet!

A Porsche nemrégiben jelentette be, hogy új területen bontakoztatja ki a tehetségét és tapasztalatát, és 2020-ig felépíti a jövőbeli elektromos autóinak otthont adó első szalont. A  patinás német autógyártó már a 2015-ös Frankfurti autószalon alkalmával bemutatta első elektromos autó koncepcióját, a Mission E-t mellyel közvetlen riválist állítana a manapság nagy népszerűségnek örvendő Tesla-nak. A Porsche újdonságáról most újabb információk láttak napvilágot, amely alapján az új izgalmas modell az évtized végén érkezhet, a Volkswagen csoport pedig nagy reményeket, és jelentős összegeket fektet a projektbe a korábban kirobbant dieselgate botrány óta, melynek részeként számos hibrid és elektromos autó kivitelezését tervezi.

A Stuttgarti autógyár összesen 700 millió eurót mozgósít, amelyből a már meglévő motorgyár mellett új elektromos motor szekciót épít fel, amely közel 1400 embernek adhat majd munkát a jövőben. A fenti befektetés mellett a német autógyár további 300 millió eurót használ fel további befektetések céljából. 

A Mission E formavilága a Porsche 918 és Panamera ötvözéséből merít, mindössze 1300mm magas, a váza pedig speciális alumínium és karbonszálas technológia ötvözéséből készült. A 911-et idéző matrix LED fényszórók minden eddiginél jobb láthatóságot és látási viszonyokat eredményeznek még a legrosszabb körülmények között is.

A Porsche a külső mellett a belső tulajdonságokat sem bízta a véletlenre! A Mission E meghajtásáért ugyanaz a dupla elektromos motoros erőforrás felel, amely a korábbi Le Mans nyertes 919 Hybrid versenyautóban is helyet foglalt. A Porsche információi szerint az elektromos újdonság mindössze 3.5 másodperc alatt éri majd el a 100km/órás sebességet, akkumulátorának teljesítménye pedig az összes piacon fellelhető konkurens megoldáson is túlmutat 500km-es hatótávjával. 

A Porsche tehát izgalmas területre merészkedik, lépésével pedig még egy lépéssel közelebb kerülünk egy tisztább, élhetőbb bolygó felé.

Forrás: http://www.autoexpress.co.uk/


Szóljon hozzá Ön is!