Európa prémium autó márkái egy kézből

06 20 530 8084 Hívja vezető tanácsadónkat hétköznapokon 9-18 óráig! Fundamenta belépés Ajánlatkérés HU

Másodszorra is az élre tör a Porsche Panamera!

2016-07-04

Még ez év novemberében érkezik a legújabb Porsche Panamera, amely minden eddiginél nagyobb mértékben idézi meg a stuttgarti márka szellemiségét!

2009-es megjelenése óta a négyajtós Porsche Panamera új kategóriát teremtett, és újraértelmezte mindazt, amit addig a patinás német márkáról tudtunk. Három évvel ezelőtt újabb ráncfelvarráson esett át az elképesztő népszerűségnek örvendő modell, melynek köszönhetően újabb elégedett vásárlói réteg tapasztalhatta meg a Porsche-nél megszokott elképesztő teljesítményt és minőséget.Most pedig Berlinben, egy speciális esemény keretein belül bemutatkozott a Porsche Panamera második generációja, amely egyértelműen arra hivatott, hogy saját képességeire és tulajdonságaira rálicitálva tovább vigye a legendát.

Az újdonság 35 mm-el hosszabb, 5mm-el szélesebb és 5mm-el magasabb, a tengelytáv pedig a korábbiakhoz képest 30 milliméterrel nőtt meg.

Az autó orrán visszaköszön a Porsche új design irányzata, mellyel már a Porsche 911-nél, a Porsche 718 Boxternél és Cayman-nál is egyaránt találkozhattunk, melynek köszönhetően az autó új, a korábbinál jóval agresszívebb hűtőmaszkot és megjelenést kapott nagyobb láthatóságot biztosító LED világítással.

Hátul még több változásnak lehetünk szemtanúi, hiszen az új hátsó LED lámpák még jobban emlékeztetnek a német márka ikonikus sportautóira, míg a látványt a nagy sebességnél önmagát kibontó széles szárny tesz még teljesebbé.

Ami az erőforrást illeti, a motor a korábbiakhoz képest jóval alacsonyabbra került, melynek köszönhetően az autó kiegyensúlyozottabb és még stabilabb lett. A motorkínálatban a 2.9 literes dupla-turbós V6-os, V8-as 4s 4s dízel erőforrások mellett 4 literes, V8-as turbó változat is elérhető lesz, amely 542 lóerő leadására képes. Utóbbival az új Porsche Panamera irigylésre méltó teljesítménnyel mindössze 3.8 másodperc alatt éri el a 100km/órás sebességet úgy, hogy a korábbi modellhez képest kisebb a káros anyag kibocsájtása.

A második generációs Porsche Panamera tehát felnőtt a feladathoz, hogy elődje nyomdokaiba lépjen, képességei alapán pedig minden megvan benne, amellyel tovább öregbítheti a márka hírnevét!

Forrás: http://www.autoexpress.co.uk

 


Szóljon hozzá Ön is!