Európa prémium autó márkái egy kézből

06 20 530 8084 Hívja vezető tanácsadónkat hétköznapokon 9-18 óráig! Fundamenta belépés Ajánlatkérés HU

Porsche trónfosztás a láthatáron!

2015-04-15

A Cayenne immáron évek óta a német autógyártó egyik legkelendőbb modellje, nem érdemtelenül. Bernhard Maier, a Porsche értékesítési igazgatója a napokban nyilatkozott a Reutersnek arról, hogy számításaik szerint a Macan taszíthatja le a trónról nagyobbik testvérmodelljét 2015-ben.

Az előrejelzés egyáltalán nem meglepő, figyelembe véve, hogy kiválóan vezethető, kitűnő felszereltségű, de megfizethető árú kompakt modellről van szó, amely a Boxterhez hasonlóan belépő szintet jelent az autómárka és crossoverek iránt érdeklődőknek. A Boxterrel ellentétben azonban a Macan mindennapi használatra is tökéletesen alkalmas, köszönhetően kompakt méretének, tágas utas és csomagterének.

Az értékesítési adatok is megerősítik ezt a prognózist. A Porsche legnagyobb piacán, az egyesült államokban tavaly 7 241 darab Macan került átadásra úgy, hogy a modell csak május közepén debütált a márkakereskedésekben. Ezzel szemben a 2014-es évben 16 000 Cayennet értékesítettek. Az eddigi eredmények tehát biztatóak, és a Porsche további erősödést vár kisebbik crossover modelljétől, amelyből globálisan 200.000 eladott példányt várnak ebben az évben. A hasonló képességű és felszereltségű Audi Q5 sikerét látva biztosak lehetünk benne, hogy az előrejelzéseket igazolva a Macan kerül majd a patinás német autógyártó eladási listájának élére.

Forrás: Reuters/ Motorauthority
F
otó: theguardian.com


Szóljon hozzá Ön is!