Európa prémium autó márkái egy kézből

06 20 530 8084 Hívja vezető tanácsadónkat hétköznapokon 9-18 óráig! Fundamenta belépés Ajánlatkérés HU

Új Vs. Használt - Audi A6 3.0 TDI

2015-09-03

Folytatjuk cikksorozatunkat, melynek előző részében a BMW 520d Limousine Luxury Line-t vettük szemügyre.

Most azonban a konkurencia háza táján nézünk körbe, és keressük a választ arra, hogy:


Újonnan vagy használtan vegyünk autót?

Az Audi név az egyik legszebben csengő név az autóvilágban nem érdemtelenül. Autóit kivétel nélkül az erő, elegancia és megbízhatóság jellemzi immáron évtizedek óta. 

Cikksorozatunk aktuális tárgya a német luxus autómárka felső-középkategóriás autója, a magabiztosságtól duzzadó, óriási népszerűségnek örvendő Audi A6-os.


Legenda születik, egy felejthetetlen évben.

1994-et írunk. Brazília megnyerte a labdarúgó világbajnokságot, Nelson Mandela a Dél-afrikai Köztársaság elnöke lett, Ayrton Senna pedig tragikus hirtelenséggel halálos balesetet szenvedett Imolában. Ugyanebben a mozgalmas évben jelentette be az Audi, hogy frissíti negyedik generációs Audi 100-as modelljét, és kereszteli át a ma már ismert Audi A6-ra abból a célból, hogy jobban illeszkedjen a frissen megújult modellnév csoportjához.

A többi túlzás nélkül történelem, mind a formavilág, mind pedig az autó is egyedi és erőteljes jelenséggé vált, amely posztereken megannyi fiatalkorú srác falán díszeleg a mai napig. Természetesen felnőttünk azóta, így az álom immáron valósággá is válhat, de lássuk, milyen feltételekkel.  


Audi A6 3.0 TDI Quattro S-tronic

Határozott, karakteres külső:


Az Audi A6 hetedik generációja 2011-ben debütált először a limuzinokkal, 2011 második felében pedig az Avanttal.  Formavilága az elődei által kitaposott utat követi. Tekintélyt parancsoló méretek, határozott megjelenés jellemzi az autót a már jól ismert hűtőmaszkkal, amely amellett, hogy a megszokott módon dominálja az autó elejét, összetéveszthetetlenül teszi felismerhetővé nagyobb távolságokból is.  

A gleccserfehér fényezés tovább fokozza az autó megjelenését, hűvös, mégis időtálló eleganciát kölcsönözve neki. Az elegancia mellett a külső a modern technikának is otthont ad, hiszen az állítható magasságú Xenon fényszórók jó látási viszonyokat, míg a behajtható, automatikusan sötétedő külső tükrök, és a hátsó lökhárítóban helyet foglaló tolató kamera a biztonságos vezetési élményt biztosítja. A hab a tortán az eredeti könnyűfém felni, amely megkoronázza az autó tökéletesen kombinált sportos, elegáns megjelenését.  

Képek: http://premiumautok.hu/carview/Audi_A6_3.0_TDI_Quattro_S-tronic/554
Gazdag belső


Az autó utasterében a kategóriához méltó élmény fogad. Elől fekete, fűthető és állítható magasságú alcantara-bőr sportülések felelnek a kényelemért, míg az ambiente világítás, a bőr borítású multifunkcionális kormánykerék és könyöktámasz az abszolút luxus érzetét erősíti.

Vizsgált modellünk technikai fronton is mindent megtesz annak érdekében, hogy kielégítse utasa igényeit a kor elvárásainak megfelelően. Négy zónás automata klíma gondoskodik a megfelelő hőmérsékletről, a kitűnő hangzást pedig a Bose hangrendszere biztosítja. 

A klíma és a szórakoztatás mellett a tájékozódásban is társ az Audi A6 3.0 TDI Limousine. MMI navigációs rendszer és parkolási asszisztens segítenek abban, hogy a városi közlekedés mindennapos, könnyű rutin tevékenység legyen.

A luxus és kényelem mellett egyenlő mértékben fordít figyelmet a biztonságra is. Automatikusan sötétedő belső tükrök gondoskodnak arról, hogy az éjszakai vezetés se jelentsen gondot, a vezető, utas és oldallégzsákokkal pedig a biztonságos utazás alapfeltételeit teremtik meg.  

Képek: http://premiumautok.hu/carview/Audi_A6_3.0_TDI_Quattro_S-tronic/554


Lehengerlő de gazdaságos teljesítmény!


Nincs olyan helyzet, amellyel az Audi A6-os ne boldogulna. A motorháztető alatt a 2967 köbcentis dízel erőforrás dobog 245 lóerős teljesítménnyel, amely kellő magabiztosságot kölcsönöz az autónak minden körülmény között. 

Megismertük cikkünk tárgyát, azonban mint mindig, nem mindegy, hogy honnan, és mennyiért juthatunk hozzá!


Összehasonlítás:
Újonnan vásárolva:


Az Audi A6 3.0 TDI Quattro S-tronic használt társához képest nemrégiben kapott egy kisebb ráncfelvarrást, listaáron jelenleg 16.254.300 Ft, azonban a fentiekben felsorolt opcionális felszerelésekkel együtt.

20.898.690 Ft-ot kell fizetnünk, ha újonnan szeretnénk megvásárolni a modellt.


Egy éves modell esetén:


Az összehasonlításhoz ismét egy 2014-ben Németországban forgalomba állított modellt használtunk, amely a fenti felszereltséggel, gyári garanciával, mindössze 12.500.000 Ft-ért vásárolható meg, amely jelentős különbséget jelent az új árhoz képest. 

A fenti ár ráadásul az összes extrát tartalmazza, beleértve a gyári garanciát, a behozatal és adminisztráció teljes költségét.


Verdikt - Szakértőnk ítélete:

Ezúttal sem mondhatunk véleményt szakértői vélemény nélkül! Kalamár Norbert a prémiumautó piac egyik legtapasztaltabb szakembere, aki új és használt autó értékesítés terén is évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik. 


Kiszállítás: 


A kiszállítási idő kvótától és gyártói kapacitástól függően 2-3 hónap is lehet. A cikkünkben bemutatott A6-os modellt azonban a megrendeléstől számítva mindössze 2-3 hét alatt szállítjuk le az ügyfélnek úgy, hogy az már a honosítás folyamatát is magába foglalja. 


Kiszállítás pont:

Új autó: 0
Egy éves autó: 1


Garancia:


A prémiumautók.hu autói szervizkönyvvel rendelkeznek. A cikkünkben szereplő autót 2014-ben helyezték forgalomba, 1 éves garanciával rendelkezik, amely Európa összes országában, így hazánkban is érvényes. 

Garancia pont:
Új autó: 1
Egy éves autó: 1


Finanszírozás:

Ahogy az új autók esetében, úgy a prémiumautók.hu autóinál is ÁFA tartalmú számlát kapnak a vevők, melynek köszönhetően operatív és nyílt-végű lízing konstrukcióban is vásárolhatnak. Mindemellett lehetőség van zárt-végű konstrukcióban történő vásárlásra is, amely nem függ az ÁFA tartalomtól. Széleskörű banki kapcsolatainknak köszönhetően minden konstrukcióban lehetőségünk van ajánlatot adni. Természetesen mindenben ügyfeleink igényeit tartjuk szem előtt, ezért ha az ügyfél rendelkezik jó banki ajánlattal, abban az esetben segítünk annak gördülékeny lebonyolításában is.

Finanszírozás pont:
Új autó: 0
Egy éves autó: 1


Ár:

Az új és használt modell között megdöbbentő árkülönbséget kaptunk, amely jelen esetben 8.398.690 Ft. Az összeg nagyságát jól mutatja, hogy lakásvásárlás során egy új lakás árának jelentős részét is alkothatná ez az összeg. A használt autó ára ráadásul az összes adminisztrációs költséget tartalmazza, mellyel jelentős adminisztrációs terhet vesz le leendő tulajdonosa válláról.

Ár pont:
Új autó: 0
Egy éves autó: 1

Újabb érdekes összehasonlítást láthattunk, melynek eredménye 4:1 lett az egy éves autó javára. A nagy kérdést továbbra sem oldottuk meg, de reméljük, hogy értékes támpontot nyújtottunk mindazok számára, akik kompromisszumok nélkül szeretnék megtalálni a legjobb ajánlatot a pénzükért!

A cikkben bemutatott autó megtekinthető és megvásárolható az alábbi linken keresztül:
http://premiumautok.hu/carview/Audi_A6_3.0_TDI_Quattro_S-tronic/554


Szóljon hozzá Ön is!