Európa prémium autó márkái egy kézből

06 20 530 8084 Hívja vezető tanácsadónkat hétköznapokon 9-18 óráig! Fundamenta belépés Ajánlatkérés HU

Hírek az új Audi A8-ról

2015-05-29

Bár az új generációs Audi A8 bemutatkozása még jócskán várat magára, néhány információ már most kiszivárgott az elitkategóriás autóról.

A formavilág a nemrégiben bemutatott Prologue tanulmányautóból fog meríteni, melynek vonalvezetése minden későbbi Audi modellnél meghatározó lesz. Az Auto Express információi szerint a külső tulajdonságok mellett a technológiai megoldások egy részét is örökölheti az új A8 modell, köztük a fejlett kommunikációs képességeket, valamint hybrid rendszert is a kor elvárásainak megfelelően. Utóbbi a V8-as erőforrással és elektronikus hajtásrendszerrel 724 lóerős teljesítményre is képes lehet majd. Az új Audi A8 alapját a 2016-ban bemutatkozó MLB Evo módosított változata biztosítja.

Nagy szerepük lesz az érzékelőknek, melyek a Central Driver Assistance Control Unit elnevezésű rendszer működését támogatják. A rendszer amellett, hogy segítséget nyújt a parkolás során, a menettulajdonságokat is optimalizálja a forgalmi viszonyoknak megfelelően.

További fejlesztésként organikus LED-ek lesznek az autó utasterében, elsősorban a fejlett digitális kijelzőkben, melyek gesztusvezérlést tesznek lehetővé. Ez a technológia már nem ismeretlen, hiszen az új generációs BMW 7-es is ehhez hasonló megoldással érkezik még idén.

A motorháztető alatt az elektronikusan szabályzott turbófeltöltők fokozzák a teljesítményt, melyeknek köszönhetően a turbófeltöltés késedelem nélküli, zavartalanul zajlik. A következő évben bemutatásra kerülő nagy teljesítményű Q7 már ezt a technológiát fogja alkalmazni.

A kiszivárgott információk tehát rendkívül izgalmas autót vetítenek előre, azonban a bemutatóra 2016-ig, a piaci debütálásra pedig legalább 2017-ig kell várnunk.

Forrás: www.motorauthority.com
Kép: www.autoevolution.com


Szóljon hozzá Ön is!