Európa prémium autó márkái egy kézből

06 20 530 8084 Hívja vezető tanácsadónkat hétköznapokon 9-18 óráig! Fundamenta belépés Ajánlatkérés HU

Hamarosan lehull a tető az Aventadorról!

2015-07-10

Néhány nappal ezelőtt Stephen Winkelmann, a Lamborghini elnöke megerősítette, hogy hamarosan érkezik az Aventador LP 750-4 SuperVeloce új változata.

Nem is telt el sok idő, és már meg is érkeztek az első képek a “szörnyetegről”, melyet az autóiparban népszerű fotós, Jordan Shiraki késztett.

Az Aventador minden nemében egyedi autó, azonban az új Roadster változat még különlegesebbnek ígérkezik, hiszen mindössze 500 példány készül belőle. A szélsebes ritkaságból ráadásul kevesebb mint 100 példányt szeretnének értékesíteni a következő hetekben, még a 2015-ös Genavai autóshow előtt. 

A külső jegyekkel ellentétben a Roadster változat hasonló paraméterekkel és felszereltséggel rendelkezik majd, mint a Coupe változat, hiszen mindkét modell 739 lóerős, 6.5 literes V12-es erőforással érhető el, mellyel a 100km/órás sebességet mindössze 2.8 másodperc alatt érik el. 

A Roadster változat 1295,9kg-ot nyom, és közel 50kg-al könnyebb a Coupe változatnál, amelynek elmozdítható teteje természetesen karbonszálas technológiával készült.

A statsztikák azonban magukért beszélnek, hiszen az Aventador SV a valaha készült leggyorsabb sorozatgyártású modellek egyike, amely a Nürburgring méltán híres aszfaltját 7 másodperc alatt járta körbe. Mindennek tükrében türelmetlenül várjuk az új modell debütálását az idei Frankfurti autóshow alkalmával, addig is csodáljuk meg Jordan Shiraki fotóit ide kattintva.

Forrás:  motorauthority.com

Képek: Jordan Shiraki, Motorauthority.com


Szóljon hozzá Ön is!