Európa prémium autó márkái egy kézből

06 20 530 8084 Hívja vezető tanácsadónkat hétköznapokon 9-18 óráig! Fundamenta belépés Ajánlatkérés HU

Hogy zajlik a regisztrációs adó folyamata?

A regisztrációs adó megfizetéséhez elsőként a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz visszük el a gépjárművet, ahol az átvizsgálást követően megállapítják a jármű környezetvédelmi besorolását, és egy határozatot állítanak ki arról, hogy a jármű forgalomba helyezhető Magyarország területén. Ezt követően a vámhivatalt keressük fel, ahol a Közlekedési Hatóság határozatával szabják ki a regisztrációs adót. A folyamat végül az okmányirodában zárul, ahol az illetékek megfizetése után forgalomba helyezik a járművet, megkapjuk a rendszámot és az új törzskönyvet.

Hol számítható ki a regisztrációs adó?

Kiszámítása a hengerűrtartalomtól, a fogralomba helyezés első dátumától, és a környezetvédelmi besorolsától függ. Természetesen az alábbi linkre kattintva pontosan kiszámíthatja az adó mértékét: http://www.mgoe.hu/

Mi a regisztrációs adó?

A Magyarország területén forgalomba kerülő személygépkocsik, lakóautók, motorkerépkárok után regisztrációs adót kell fizetni. Az adó azokra a gépjárművekre vonatkozik, melyek belfőldön első ízben kerülnek forgalomba, illetve azokra, melyek átalakításukat követően már nem felelnek meg a törvényi előírásoknak, ezért újbóli forgalomba helyezéshez kell folyamodni.

Miben különbözik a helyzet, ha európából kerül beszállításra az autó?

Amennyiben ha az únióból kerül az autó magyarországra, nem kell vámot fizetni. Extra költség abban az esetben merülhet fel, amennyiben a gépjármű új. Minden behozott gépjármű újnak minősül, ha 6 hónapnál fiatalabb, vagy a 6000 km-t még nem éri el. A törvény érdelmében az ÁFÁ-t abban az országban kell megfizetni ahol a gépjármű forgalomba kerül.

Milyen okmányokra lehet szükség a folyamathoz?

A regadóhoz szükséges okmányok:

  • Külföldi számla, ha a jármű cégtől vásárolt, ezen kívül adás-vételi szerződés, mely kétnyelvű, az egyik magyar
  • Külföldi forgalmi engedély
  • Törzslap
  • Jármű műszaki adatlap (magyarországi vizsgalap a Közlekedési Hatóságtól)
  • Vámpapír (Európai Unión kívülről hozott autók esetében)
  • VPID szám a vámhivatal által kiadott azonosítószám
  • Szükséges okmányok cég esetében: cégkivonat,aláírási címpéldány, megbízás részünkre
  • Magánszemély esetében: személyi igazolvány, lakcím kártya, adóigazolvány, megbízás részünkre

Van bármilyen extra költség, amit a forgalomba helyezésnél kell fizetnem?

A forgalomba helyezés költségét az autó vásárlásakor már kifizette, ezért az átírási illeték, az ügyintézési díj, valamint a fogalomba helyezés díja általunk kerül kifizetésre.

Van bármilyen kötelességem az adóval, és az üzembe helyezéssel kapcsolatban?

Az autó megvásárlását követően Önnek nincs fizetési kötelezettsége! Prémium szolgáltatásunk részeként a forgalomba helyezéssel járó teljes adminisztrációt mi vállaljuk, hiszen az Ön által megvásárolt gépjármű ára már tartalmazta az összes felmerülő adminisztrációs költséget.

Van más költség a regisztrációs adón kívül?

Az únión kívül behozott gépjárművek esetén vám és áfa fizetendő, mely három lépést követően kerül kifizetésre. Elsőként a vámhivatalt kell felkeresni, ahol a vám és áfa kiszabásra kerül. Második lépésben a Közlekedési hatóság bevizsgálja a gépjárművet, melyet követően vissza kell térni a vámhivatalhoz. Utolsó lépésben az okmányirodát kell felkeresni, ahol a regisztrációs adó megfizetésével, a Közlekedési Hatóság határozatának, valamint az adás-vételi szerződés bemutatásával megkapjuk a forgalomba helyezési engedélyt és a rendszámot.